Вдосконалення інструментів іпотечного житлового ринку України - Кондрашова, Г.П. (Культура народов Причерноморья, 2014)
На сучасному іпотечному ринку житла України використовуються різноманітні інструменти. Найбільш повну класифікацію інструментів іпотечного ринку житла було надано в дослідженнях Любуня О.С., Кірєєва О.І., Домрачева В.М. та інших авторів. З їх точки зору, інструменти іпотечного ринку житла можуть бути класифіковані у кілька основних груп. Це фінансові інструменти акумулювання ресурсів на цілі іпотечного житлового кредитування; іпотечні кредити як інструменти іпотечного фінансування; інструменти забезпечення іпотечних кредитів та їх сек'юритизації; інструменти державного регулювання іпотечного ринку житла тощо. В статті проаналізовано сучасні інструменти іпотечного житлового ринку України, виявлені основні проблеми їх функціонування та напрями вдосконалення.