Основні недоліки фінансового планування на українських підприємствах - Каламбет, К.М.; Якунькіна, Ю.О. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Проаналізовано підходи щодо визначення сутності фінансового планування. Зазначено, що фінансове планування є важливим елементом корпоративного планового процесу і має за мету забезпечення відповідності між існуючими і доступними джерелами фінансових ресурсів і потреби в них, визначення конкретних напрямків їхнього використання для досягнення очікуваних результатів функціонування підприємства. Показано бюджетування, як складову частину процесу планування на підприємстві. Визначено основні недоліки фінансового планування на підприємстві. Запропоновано наступну структуру сучасного фінансового плану підприємства: прогнозні форми балансу, звіту про прибутки і збитки, звіту про джерела і використання грошових коштів; обсяги інвестицій; опис стратегій підприємства. Визначено основні напрямки удосконалення фінансового планування на підприємстві.