Ресурси етнічного туризму України, пов’язані з вірменським народом - Орлова, М.Л.; Рєдіна, С.С.; Ярьоменко, С.Г. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті коротко розглядається історія формування вірменської національної групи в Україні. Представлено порівняння територіальної організації вірмен в межах України у XІ-XVIІІ століттях та у сучасний період. Наведено коротку характеристику та картографовано ресурси етнічного туризму України, пов’язані з вірменським народом. Виявлено, що у структурі даних ресурсів переважають об’єкти релігійного характеру та пам’ятки, пов’язані з життям та творчістю відомих представників вірменського етносу.