Напрями екологічного регулювання економіки в Україні з урахуванням вимог Угоди про асоціацію з ЄС - Гаркушенко, О.М. (Економіка промисловості, 2015)
Серед умов Договору про асоціацію України з ЄС є вимоги щодо захисту навколишнього середовища й запобігання його забрудненню. Для виявлення шляхів виконання цих умов проведено аналіз особливостей екологічного регулювання економіки та екологічного оподаткування в країнах Європейського союзу й України. Намічено шляхи зближення українського природоохоронного законодавства з європейським, а також запропоновано рекомендації щодо удосконалення екологічного оподаткування в Україні з метою його гармонізації з європейським і поліпшення стану навколишнього середовища країни.