Інтегральна оцінка розвитку малого підприємництва України - Юріна, Н.О. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
Стаття присвячена проведенню інтегральної оцінки розвитку малого підприємництва України на основі методу багатовимірної середньої для розробки напрямків підтримки діяльності малих підприємств. Метод багатовимірної середньої без скорочення обсягу сукупності, надає можливості побудувати ієрархічну систему групування показників діяльності суб’єктів малого підприємництва за регіонами України, вивчити закономірності розподілу, взаємозв’язків та тенденцій розвитку. Розраховані інтегральні коефіцієнти розвитку малого підприємництва за 2008 та 2012 рр. дозволили визначити рейтинг регіонів України. З’ясовано, що мале підприємництво за регіонами розвивається достатньо рівномірно, незважаючи на нерівномірний соціально-економічний розвиток регіонів України. Запропоновано основні напрямки державної підтримки малого підприємництва.