Стан інформаційного забезпечення медичних нововведень - Артамонова, Н. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2006)
Викладено методику оцінки інноваційної культури медичних фахівців для удосконалення системи інформаційного забезпечення інноваційної діяльності медичної галузі. Наведено результати соціологічного дослідження (з використанням експертного опитування) фахівців медичних наукових установ. Проаналізовано 543 анкети, у заповненні яких приймали участь керівники установ, заступники директора з наукової роботи, лікарі, наукові співробітники; серед них - 181 доктор і 256 кандидатів медичних, біологічних та суміжних наук. Надано рекомендації щодо здійснення ефективної системи інформаційного забезпечення медичних інновацій на підставі розробки системи управління інформаційними ресурсами медичних установ, яка включає заходи, пов'язані з підвищенням рівня інноваційної культури спеціалістів галузі, забезпеченням консультаційної допомоги користувачам з одержання сучасної патентної та науково-методичної інформації.