Фрески святых князей-мучеников в Спасо-Преображенской церкви в Полоцке - Селицкий, А. (Княжа доба: історія і культура, 2013)
Публікуються відкриті в Прображенській церкві Спасо-Ефросинієвого монастиря в Полоцьку фрески святих князів-мучеників Бориса і Гліба, святого Вацлава Чеського та мученика Романа – патрональних святих представників полоцької династії. Нововіднайдені фрески охарактеризовано як одне з найважливіших відкриттів серед оригінальної старокиївської іконографії княжої доби.