Академік В. А. Косинський: сучасний погляд на життєвий шлях та наукову спадщину українського вченого - Горкіна, Л.П. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
У статті розглядаються основні віхи життя та наукової діяльності В. Косинського, його погляди на ряд методологічних проблем політичної економії, теорії і практики кредиту, шляхи еволюції сільського господарства. Наводиться уривок з останньої праці В. Косинського (додаток).