Аналіз конкурентних позицій і потенціалу підвищення конкурентоспроможності підприємств рибогосподарського комплексу - Колеснікова, К.С. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті розкрито поняття «конкурентоспроможність», приведено параметри конкурентоспроможності: технічні, економічні, нормативні. Розглянуто конкурентоспроможність у двох аспектах - фірми і товару. Перелічено фактори, які використовуються для характеристики конкурентів. Схематично представлено основні фактори конкурентоспроможності підприємств рибогосподарського комплексу.