Роль Миколаївської морської астрономічної обсерваторії у гідрографічних дослідженнях у Північному Причорномор’ї у першій половині ХІХ ст. - Мітковська, Т.С. (Історичний архів. Наукові студії, 2015)
Висвітлено внесок Миколаївської морської астрономічної обсерваторії у розвиток астрономічної науки та практики, її роль у розвитку гідрографічних досліджень у Північному Причорномор’ї у першій половині ХІХ ст. Узагальнено діяльність Миколаївської морської астрономічної обсерваторії як наукової установи у підготовці офіцерів-гідрографів та як астрономічної бази для Чорноморського флоту.