Уявлення громадських діячів підросійської України про Галичину останньої чверті ХІХ ст. - Райківський, І.Я. (Історичний архів. Наукові студії, 2015)
У статті висвітлюється уявлення українських діячів Наддніпрянщини про Галичину в останній чверті ХІХ ст. Особливу увагу звернуто на листування, спогади, періодику, наукові праці наддніпрянських діячів, що засвідчили усвідомлення національної єдності українських земель по обидва боки кордону між Російською та Австро-Угорською імперіями, брак інформації про край.