Поняття «пограниччя» в контексті українських і польських досліджень етнічних територій - Чмелик, Р. (Народознавчі зошити, 2014)
Здійснюється аналіз функціонування поняття «пограниччя» в українській та польській довідковій та науковій літературі. Також розглядаються питання використання в етнологічній науці суміжних термінів «кордон», «прикордонна смуга» і «прикордонна зона» в контексті дослідження пограниччя як суспільного явища на стику етнічних територій.