Наука – основний зміст його життя (до 80-річчя академіка НАН України В.Д. Походенка) - Кошечко, В.Г. (Вісник НАН України, 2015)
9 січня 2016 р. виповнюється 80 років від дня народження видатного вченого в галузі фізичної і теоретичної органічної хімії, молекулярного матеріалознавства, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора хімічних наук, професора, академіка НАН України Віталія Дмитровича Походенка.