Розв’язання задачі коливань балок змінного перерізу методом скінченних різниць - Піскунов, В.Г.; Гриневицький, Р.В. (Проблемы прочности, 2012)
Виконано числовий розрахунок частот власних коливань балок лінійно-змінного за висотою перерізу при різних умовах закріплення їх кінців. Отримано диференціальне рівняння, яке реалізоване методом скінченних різниць. Визначено власні значення рівняння і частотні параметри. Результати отримано за кількох варіантів кроку вузлів апроксимації. Проведено їх уточнення екстраполяційним методом. Точність результатів підтверджується порівнянням з аналітичним розв’язком для випадку балки постійного перерізу.