Перспективи відкриття крупного родовища вуглеводнів в районі острова Зміїний - Кукуруза, В.Д.; Кривошеєв, В.Т.; Іванова, Є.З.; Пекельна, О.В. (Геоінформатика, 2009)
Острів Зміїний входить до складу структури Кілійсько-Зміїного підняття, в межах якого на поверхню виходять девонські відклади. Згідно з геолого-геофізичними даними, тут знаходиться найпотужніший комплекс палеозойських відкладів, характерних для Переддобрудзького прогину. Наведено геологічні та геоелектричні передумови формування у девонських відкладах крупного нафтогазового родовища. Для прискорення відкриття тут покладів вуглеводнів запропоновано пробурити на о-ві Зміїний параметричну свердловину глибиною 4000 м та провести геофізичні роботи методом електрофізичного прогнозу нафтогазоносності з виявлення контуру нафтогазоносності.