Змiни метилування транскрибованої та сателiтної дiлянок геному в ходi старiння сiм’ядольних листкiв Linum usitatissimum, опромiненого рентгенiвською радiацiєю - Берестяна, А.М.; Гродзинський, Д.М. (Доповіді НАН України, 2015)
Дослiджено вплив рентгенiвського опромiнення на статус метилування ДНК сiм’ядольних листкiв Linum usitatissimum в процесi старiння. Встановлено змiни профiлю метилування у функцiонально рiзних частинах геному як при опромiненнi певними дозами, так i в процесi старiння. Розглянуто гiпотетичнi механiзми епiгенетичної вiдповiдi на дiю iонiзуючої радiацiї.