Використання методу математичного планування експерименту для оцінки адгезійної міцності захисних покриттів, модифікованих енергетичними полями - Долгов, М.А.; Зубрецька, Н.А.; Букетов, А.В.; Стухляк, П.Д. (Проблемы прочности, 2012)
Досліджено адгезійну міцність при випробуваннях на відрив покриттів залежно від їх фізикомеханічних та технологічних параметрів. Встановлено оптимальний вміст двокомпонентного полідисперсного наповнювача та запропоновано раціональну схему його попередньої комплексної обробки енергетичними полями. За результатами повного факторного експерименту побудовано математичну модель дослідження адгезійної міцності композитного покриття, що дозволить визначати раціональні технологічні режими й оптимальний склад композиції, регулювати експлуатаційні характеристики деталей із захисними покриттями на етапі їх проектування та виготовлення, отримувати захисні покриття з прогнозованими властивостями.