Корупція в Райхскомісаріаті "Україна": маловивчена сторінка окупаційної дійсності - Гінда, В.; Дерейко, І. (Сторінки воєнної історії України, 2011)
У даній статті здійснено спробу систематизації проявів неформальних стосунків окупантів і місцевих жителів на теренах Райхскомісаріату «Україна» у вигляді корупції, хабарництва, спекуляції та мінової торгівлі. Вказані явища розглянуто, як системні зловживання з боку посадовців різного рангу, та спосіб виживання цивільного населення.