Геоінформатика: історія становлення, предмет, метод, задачі (сучасна точка зору). Стаття XXХIV - Кулінкович, А.Є.; Якимчук, М.А. (Геоінформатика, 2010)
Тридцять четверта стаття є черговою в серії публікацій, присвячених проблемам геоінформатики – предмету досліджень і головній меті нової науки, методам вирішення її специфічних завдань. Розглянуто просту математичну модель ритмічної структури і моментів енергетичного розвантаження Всесвіту. Ця універсальна модель ґрунтується на концепції музичної фрактальності та охоплює події і процеси еволюції Метагалактики, нашої Галактики Чумацький Шлях, Сонячної системи, Сонця, Землі, біосфери, історії людства. Зазначена модель є ефективним прогностичним інструментом і надійною основою для причинного пояснення таких подій і процесів, а також ієрархічної структури мультиверсуму.