Про створення автоматизованої системи геоінформаційного забезпечення універсального рівняння втрат ґрунту (USLE) - Куценко, М.В.; Круглов, О.В. (Геоінформатика, 2010)
Розроблено комп’ютерну технологію AREAUS, що дає змогу ефективно враховувати мінливі у просторі параметри універсального рівняння втрат ґрунту. Для ідентифікації параметрів рельєфу запропоновано нову структурну цифрову модель рельєфу з ієрархічною системою інформаційних чарунок. Одержано результати диференційованого у просторі та узагальненого у легенді електронної карти прогнозування модулів змиву ґрунту на площі 400 га.