Алгоритм і програмна реалізація Web-технології для аналізу розвіданості нафтового покладу - Лозинський, О.Є.; Лозинський, В.О. (Геоінформатика, 2011)
Розглянуто актуальне питання оптимізації управління геологорозвідувальними роботами на нафту і газ. На основі вимог до геологічної вивченості нафтових покладів під час підготовки їх до промислового освоєння показано, що вивчення нафтових покладів є процесом оптимізаційним, який поєднує основні інтереси розробки та розвідки – забезпечення необхідної надійності проектів розробки за мінімізації витрат на геологорозвідувальні роботи. Описано алгоритм і програмну реалізацію Web-технології для аналізу розвіданості нафтових покладів, що ґрунтується на постійному контролі результатів розвідки. Відзначено, що моніторинг розвідки нафтового родовища за допомогою розробленої комп’ютерної технології забезпечить накопичення, зберігання, відтворення об’єктивної геолого-економічної інформації та прийняття оптимального управлінського рішення про продовження або припинення розвідувального буріння.