Становлення та розвиток оцінного картографування природних ресурсів в Україні - Руденко, С.В.; Руденко, В.П. (Геоінформатика, 2011)
Розкрито процеси становлення та розвитку оцінного картографування в Україні як перспективного напряму тематичного картографування. Проаналізовано основні здобутки української ресурснооцінної картографічної теорії та практики. Вказано, що оцінне картографування природних ресурсів перебуває на стадії прискореного розвитку. Його найхарактернішою особливістю є наголос на побудові картмоделей покомпонентних оцінок природних ресурсів, а одне з першочергових завдань полягає у картографічній візуалізації кількісних і насамперед вартісних оцінок природно-ресурсного потенціалу природних регіонів України.