Кінетичне рівняння Больцмана з кореляціями для плинів твердих куль - Герасименко, В.І.; Корнієнко, А.Г. (Доповіді НАН України, 2015)
Обгрунтовано узагальнення кiнетичного рiвняння Больцмана, яким описується еволюцiя плину системи багатьох частинок з початковими кореляцiями в скейлiнговiй границi Больцмана–Греда.