Функцiя Грiна конвективного хвильового рiвняння для нескiнченної прямої жорсткостiнної труби прямокутного поперечного перерiзу - Борисюк, А.О. (Доповіді НАН України, 2015)
Побудовано функцiю Грiна хвильового рiвняння для нескiнченної прямої жорсткої труби прямокутного поперечного перерiзу з рiвномiрною осередненою течiєю. У цiй функцiї в явному виглядi вiдображенi ефекти зазначеної течiї. Вони стають вагомiшими зi збiльшенням числа Маха, спричиняючи, зокрема, появу i подальше збiльшення асиметрiї функцiї вiдносно поперечного перерiзу, в якому знаходиться одиничне точкове iмпульсне акустичне джерело. I навпаки, зi зменшенням числа Маха вагомiсть впливу течiї на функцiю Грiна зменшується, зумовлюючи, окрiм iншого, зменшення її асиметрiї.