Вплив вiбрацiйних збурень на тепловi та гiдродинамiчнi процеси в розплавi при вирощуваннi кристалiв методом Брiджмена - Федоров, О.П.; Демченко, В.Ф.; Шуба, I.В.; Живолуб, Є.Л. (Доповіді НАН України, 2015)
Методами математичного моделювання та прямого спостереження за фазовою границею кристал–розплав дослiджується вплив вiбрацiйних збурень на тепловi та гiдродинамiчнi потоки в системi кристал–розплав протягом спрямованої кристалiзацiї за схемою Брiджмена.