Глибинна будова Інгульського мегаблока за даними геоелектричних досліджень - Бурахович, Т.К.; Кушнір, А.М.; Ширков, Б.І. (Доповіді НАН України, 2015)
На основi аналiзу та iнтерпретацiї експериментальних даних магнiтотелуричного зондування й магнiтоварiацiйного профiлювання за допомогою пакета програмного забезпечення тривимiрного моделювання низькочастотних електромагнiтних полiв виявлено серiю провiдникiв вiд поверхнi до глибин 2500 м, а також вiд 5 до 30 км та вiд 50 до 120 км переважно в центральнiй частинi Iнгульського мегаблока, а також в межах Голованiвської шовної зони. Аномалiями електропровiдностi характеризуються окремi частини Ємилiвської, Первомайської, Звенигородсько-Братської та Кiровоградської зон розломiв.