Дистанцiйнi аерокосмiчнi дослiдження в природокористуваннi як мiждисциплiнарний науковий напрям - Федоровський, О.Д.; Соколовська, А.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Обгрунтовано мiждисциплiнарну наукову направленiсть дистанцiйних аерокосмiчних дослiджень на прикладi оцiнки нафтогазоперспективностi дiлянок Каспiйського шельфу Туркменiстану. В процесi дослiджень iз залученням знань з рiзних наукових дисциплiн: геологiї, гiдрологiї, гiдрофiзики, iконiки послiдовно визначено вiдповiднi iнформативнi ознаки наявностi покладiв вуглеводнiв та обчислено їх значення по всiй акваторiї шельфу, включаючи тестовi дiлянки — еталони. На заключному етапi за результатами комплексних мiждисциплiнарних дослiджень на основi методу аналiзу iєрархiй виконано оцiнку нафтогазоперспективних дiлянок Каспiйського шельфу по узагальненому критерiю.