Геоінформаційні критерії інформаційно-ресурсної моделі антропогенних форм рельєфу Кривбасу - Агаджанов, М.Є. (Геоінформатика, 2011)
Обговорено переваги та недоліки різних інформаційно-описових моделей геологічного середовища Кривбасу – технічних та еколого-геологічних. Утворення сучасних антропогенних форм ландшафту Кривбасу висуває проблему визначення статусу нових, антропогенних, форм рельєфу та їх характерних ознак задля формування критеріїв, які слід враховувати для побудови геоінформаційних моделей. Запропоновано критерії, які слід ураховувати для створення інформаційно-ресурсної моделі геологічного середовища Криворізького залізорудного басейну, – ландшафтну атиповість, структурну неоднорідність та фактор часу.