До питання моделювання адгезійної міцності захисного покриття залежно від складу та режимів отримання композиції - Долгов, М.А.; Букетова, Н.М.; Зубрецька, Н.А. (Проблемы прочности, 2012)
Досліджено адгезійну міцність модифікованих магнітним полем і ультрафіолетовим опроміненням епоксикомпозитних покриттів, наповнених дисперсними частинками різної фізичної природи. Методом математичного планування експерименту оптимізовано склад і режими формування захисних епоксикомпозитних покриттів.