Нові сполуки Sr₂LnB^IIISnO₇ (B^III — Sc, In) з двошаровою перовськітоподібною структурою - Тітов, Ю.О.; Білявина, Н.М.; Марків, В.Я.; Слободяник, М.С.; Полубінський, В.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Визначенi границi областей iз шаруватою перовськiтоподiбною структурою (ШПС) в рядах сполук типу Sr₂LnB^IIISnO₇ (B^III — Sc, In). Твердофазним синтезом iз еквiмолярних сумiшей Sr₃Sn₂O₇ + SrLn₂Sc₂O₇ i Sr₂SnO₄ + LnInO₃ синтезованi новi скандатостанати Sr₂LnScSnO₇ (Ln — La, Pr), iндатостанати Sr₂LaInSnO₇ (Ln — La, Pr) та методом Рiтвельда визначена їх кристалiчна ШПС. Встановлена належнiсть ШПС Sr₂LaScSnO₇ до структурного типу SrLn₂Sc₂O₇ (пр. гр. Fmmm), а ШПС Sr₂PrScSnO₇ i Sr₂LnInSnO₇ до структурного типу BaLa₂In₂O₇ (пр. гр. P4₂/mnm). Проаналiзованi особливостi будови ШПС синтезованих Sr₂LnB^IIISnO₇ (B^III — Sc, In).