Деякі аспекти формування сталої демократії - Кіндратець, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Демократичний транзит в Україні продовжується. Доки він не завершився, говорити, що у нас уже сформовано сталу демократію, зарано. Демократія, навіть розвинена, може бути крихкою. Ще стародавні грецькі філософи завважили циркуляцію форм правління. Вади, які неодмінно має будь'яка форма правління, з часом обумовлюють її заміну іншою, іноді такою, що має ще більше вад, але в певній ситуації саме вона сприймається як така, що відповідає вимогам часу.