Некоторые минералогические данные о генезисе магм Карпатского региона - Ляшкевич, 3.М. (Геофизический журнал, 2010)
Наведено коротку характеристику мінералів магматичних порід: піроксенів, олівіну, шпінелі, гранату, тридиміту. Склад клінопіроксенів засвідчує два геодинамічні режими в мезозої: внутрішньоплітний (деструкція континентальної кори) та спрединговий (частковий розрив океанічної кори). Гранат у міоценових ріодацитах кристалізувався в апікальній частині магматичного осередку в умовах високого тиску. Наявність тридиміту вказує на високі, близько 1400 ⵼С, температури під час виверження кислих розплавів.