Аналіз впливу флюїдонасичення і глинистості на пружні та акустичні властивості девонських карбонатних колекторів Волино-Поділля - Вижва, С.А.; Безродна, І.М.; Кузьменко, Т.М. (Геоінформатика, 2011)
Розглянуто математичну модель складнопобудованих водо-, газо- і нафтонасичених карбонатних колекторів девону Волино-Подільського регіону із різними мінеральним складом, типом і концентрацією глин та структурою пустотного простору. Встановлено, що для вивчення характеру насичення, типу пористості, вмісту різних типів глин, їхньої концентрації коефіцієнти диференціальної анізотропії та параметри інтегральної анізотропії – найкращі індикатори з усіх досліджених параметрів анізотропії.