Петрографія, геохімія гранітоїдів Брненського масиву (Чехія) та їх зіставлення з породними аналогами на Українському щиті - Костенко, Н.В. (Геоінформатика, 2011)
Наведено петрографічний опис провідних петротипів гранітоїдів Брненського масиву (Чеська Республіка) та їх геохімічну спеціалізацію. За результатами кластер-аналізу хімічного та мікроелементного складу виділено два комплекси гранітоїдних порід, що підкреслюють блоковий характер будови Брненського масиву. Визначено металогенічно перспективні петротипи. Виявлено петрогеохімічні аналоги цих порід на Українському щиті.