Аналіз фільтраційно-ємнісних властивостей карбонатних порід карбону Руденківсько-Пролетарського регіону за результатами петрофізичних досліджень - Вижва, С.А.; Безродна, І.М.; Козіонова, О.О. (Геоінформатика, 2012)
Розглянуто площові зміни фільтраційно-ємнісних властивостей карбонатних порід турнейського та візейського ярусів, що отримані за результатами петрофізичних досліджень близько 1000 зразків керна 45 свердловин Руденківсько-Пролетарської нафтогазоносної області. За статистичним аналізом Кп та Кпр пористих порід (212 зразків) на гістограмах виділено кілька груп, в яких зразки характеризуються різними умовами формування та структурою пустоти. Створено банк даних значень пористості і проникності, на основі якого виконано аналіз розподілу фільтраційно-ємнісних властивостей карбонатів регіону та побудовано кореляційні залежності ви¬гляду Кпр = f (Кп).