Основні напрями, рівні, види та завдання картографічної оцінки природно-ресурсного потенціалу фізико-географічних регіонів України - Руденко, В.П.; Руденко, С.В. (Геоінформатика, 2012)
Узагальнено наявний досвід та розроблено зміст, основні напрями, рівні, види та завдання картографічної оцінки природно-ресурсного потенціалу (ПРП) фізико-географічних регіонів України, що відображає відношення між оцінним об’єктом і суб’єктом щодо позитивних якостей ПРП ландшафту (об’єкта) в аспекті його раціонального господарського освоєння або як середовища життя людей.