Аналіз регіонального розвитку процесів підтоплення земель та їх вплив на природні ресурси України - Гурицький, Д.С. (Геоінформатика, 2013)
Наведено аналіз основних тенденцій процесу регіонального підтоплення земель України. Виявлено збільшення площ підтоплення земель у містах і селах. З урахуванням результатів аналізу визначено першочергові запобіжні заходи щодо негативного впливу цих негативних процесів.