Поширення сейсмічних хвиль в анізотропних середовищах. Пряма задача. I - Малицький, Д.В.; Павлова, А.Ю. (Геоінформатика, 2013)
Розроблено модифікацію матричного методу для побудови хвильових полів на вільній поверхні шаруватого анізотропного середовища. Наведено теорію для матричного пропагатора в однорідному анізотропному середовищі введенням “хвильового пропагатора”. Виконано порівняльний аналіз із сейсмічними записами в ізотропних середовищах.