Факел розпилу паливної краплі, що руйнується - Гірін, О.Г. (Доповіді НАН України, 2015)
Розроблено математичну модель, яка описує випаровувальну балiстику факела розпилу у слiдi краплi, що руйнується. Зiрванi крапельки розглядаються як суцiльне багатошвидкiсне середовище. Складено систему рiвнянь, що описують динамiку двофазового полiдисперсного розпилу. У наближеннi одновимiрної течiї сформульовано задачу, яка розв’язана у замкненiй формi у динамiчному 3D-просторi. Дослiдження включає детальний розрахунок випаровувальної балiстики розпилу, що формується у слiдi краплi керосину, яка руйнується потоком повiтря. Дослiджено також структуру розпилу як динамiчний процес його формування; еволюцiю дисперсних характеристик краплефазного струменя розпилу; стабiлiзацiю довжини струменя; формування парової хмари.