Философия права как проблема философии права - Максимов, С.И. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2004)
Критичний аналіз статті Р. Алексі “Природа філософії права” в контексті дискусії, що проходить в Україні та Росії, про предметну специфіку та дисциплінарний статус філософії права.