Незамiннi амiнокислоти сироватки кровi у хворих на стабiльну та нестабiльну стенокардiю - Завальська, Т.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Наведено результати обстежень 68 хворих на стабiльну та нестабiльну стенокардiю. Застосовано метод iонообмiнної рiдинно-колонкової хроматографiї. В сироватцi кровi визначено вмiст незамiнних амiнокислот. У хворих на нестабiльну стенокардiю порiвняно з хворими на стабiльну стенокардiю виявлено достовiрне пiдвищення вмiсту таких амiнокислот: аргiнiну, валiну, гiстидину, лiзину, треонiну.