Синтез монокристалів NaY(MoO₄)₂ з молібдат-фторидних розплавів - Теребіленко, К.В.; Кисельов, Д.В.; Одинець, Є.В.; Слободяник, М.С. (Доповіді НАН України, 2015)
Дослiджено особливостi кристалiзацiї в розплавах системи Na−Y−Mo−O−F та знайдено два поля кристалiзацiї сполуки NaY(MoO₄)₂ та сумiшi NaY(MoO₄)₂ з Na₅Y(MoO₄)₄. Вперше синтезовано NaY(MoO₄)₂ з молiбдат-фторидних розплавiв при мольному вмiстi YF₃ 10% та спiввiдношеннях Na/F = 1,0−1,2 та Na/Mo = 0,5−0,7. Встановлено конгруентний характер її плавлення при 549 °С. Iнтерпретацiю отриманих результатiв проведено за допомогою IЧ спектроскопiї, рентгенофазового та диференцiйно-термогравiметричного аналiзу.