Вплив характеру насичення пустотного простору карбонатних порід на параметри пружної анізотропії - Вижва, С.А.; Безродна, І.М.; Безродний, Д.А. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2010)
Проведений аналіз параметрів пружної анізотропії колекції зразків вапняків Ново- Миколаївської площі Дніпровсько-Донецької западини в залежності від їх флюїдного стану. Встановлено зв’язок коефіцієнтів пружної анізотропії, індикаційних поверхонь пружних хвиль з наявністю та орієнтацією систем мікро- та макро- тріщинуватості, структурою пустотного простору.