Про склад і об’єми гранітоїдних комплексів Волинського мегаблоку Українського щита за результатами інтерпретації петрогеохімічних даних - Костенко, Н.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2010)
За допомогою кількісних методів на основі вивчення закономірностей розподілу петрохімічного і мікроелементного складу гранітоїдних утворень Волинського мегаблоку Українського щита проведено їх розчленування, визначено породний склад окремих комплексів, з’ясовано їх геолого-структурні позиції. Результати дослідження свідчать про двоетапний характер процесів гранітоутворення на території мегаблоку. Іншими словами, можна говорити про існування тут двох різновікових мегакомплексів, перший з яких відповідає фазі активного магматизму, а другий − фазі магматичної активізації.