Реконструктивна непараметрична геодинамічна класифікація гранітоїдів за петрофізичними даними (на прикладі порід Українського щита) - Шабатура, О.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2010)
Результати генетичного петрофізичного аналізу гранітоїдів переважно представлені непараметричними даними. Шляхом виконання послідовних геоінформаційних процедур їх обчислення за допомогою методу дерев класифікації можна одержати класифікаційну модель і дискримінанті петрофізичні критерії, що добре описують належність гранітоїдних утворень до геодинамічних класів