Актуальные задачи конечно-разностной миграции поля преломленных волн - Верпаховская, А.О. (Геофизический журнал, 2011)
З часу появи сейсмічні методи вивчення будови земних надр ґрунтувались на виділенні та слідкуванні заломлених хвиль. Подальший розвиток методу заломлених хвиль (МЗХ) був пов’язаний з розробкою методів обробки та інтерпретації спостережених на земній поверхні хвильових полів для вирішення конкретних завдань регіональної, інженерної та розвідувальної сейсміки. Розглянуто основні етапи розвитку методів обробки спостереженого хвильового поля, які ґрунтуються на кінематичних та динамічних характеристиках заломлених хвиль, визначено сучасні актуальні завдання, пов‘язані з подальшим розвитком скінченно-різницевої міграції поля цих хвиль.