Громадянська освіта як засіб формування політичної культури молоді - Карнаух, А. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
Про громадянську освіту в Україні почали говорити відносно недавно. Переломним тут видається 1997 рік. Можна згадати кілька подій цього й наступних років, що послужили причиною того, аби питання громадянської освіти стало предметом дискусій та практичних проектів.