Організація дистанційних практичних занять для медичних фізиків у вищих навчальних закладах - Асламова, Л.І.; Меленевська, Н.В.; Грабовська, Є.В.; Мірошниченко, Н.С. (Ядерна та радіаційна безпека, 2013)
Організація практичного тренінгу медичних фізиків у вищих навчальних закладах, клінічних установах, з одного боку, потребує дотримання вимог Норм радіаційної безпеки України (НРБУ-97) стосовно визначення категорій осіб, які мають право працювати із джерелами іонізуючого випромінювання, а з іншого — вимог до структури та програм навчального процесу. Запропоноване авторами використання для тренінгу студентів автоматизованих та оснащених дистанційним комп’ютерним керуванням навчально- дослідницьких цифрових рентгенівських установок дає змогу усунути існуючі розбіжності між цими видами вимог та розширити можливості безпосередньої роботи медичних фізиків з отримання рентгенівського зображення та його подальшої обробки за умов виключення ризику для здоров’я студентів, пов’язаного з опроміненням.