“Не усердствуй” (о государственном нормотворчестве и его неоднозначных результатах) - Бурлай, Е.В. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2005)
Одним з важливих завдань теорії права є, на думку автора, з’ясування і пояснення обмежених регулятивних можливостей права та їх передумов. В статті, зокрема, логічно обґрунтовується теза про те, що неконтрольоване кількісне зростання законів (державних нормативних актів) має наслідком зниження законності в державних, суспільних та громадянських справах.