Конечно-разностная волновая миграция исходных сейсмограмм общего пункта взрыва во временной области - Пилипенко, В.Н.; Верпаховская, А.О.; Гневуш, В.В. (Геофизический журнал, 2012)
Заключною процедурою стандартної виробничої обробки та інтерпретації даних сейсморозвідки є міграція після підсумовування трас методом спільної глибинної точки (CГТ). Однак, як показує практика, інформативніше зображення глибинного розрізу дає міграція до підсумовування за вихідними сейсмограмами. Розглянуто актуальну задачу обробки та інтерпретації спостереженого хвильового поля з отриманням зображення будови середовища без застосування процедури підсумовування трас методом СГТ. Такий розв’язок реалізовано за допомогою нового варіанта скінченнорізницевої міграції вихідних записів, вибраних за загальним пунктом збудження, у часовій області. Переваги та можливості застосування запропонованого методу показано на модельних і реальних прикладах.